Nv08A goes hippie!

Idag hade vi vår maskeraddag. Vi hade valt Hippies/Flower power!

Lärarna var utklädda till eleverna haha!



Min kära mattelärare



Klassfåreståndaren



Från vänster: Mickiiii, Gabbi G, Bambi G, Clara, Becci G, Bellie G, Jenny G

Utrensning = böcker till moi.

I helgen hade vi utrensningen á la allan! jäklar va vi rensa ut.. Bland annat en massa böcker, och som ni vet är jag boknörd på hög nivå.



Gissa om man e lycklig? muahha :)

Ryttare bör också behandlas med respekt

Hästar är, precis som vi, levande varelser med känslor och tankar. Hästälskare är försäkrade om det. Tyvärr är inte alla medvetna om det, vilket kan bidra till otäcka olyckor och onödiga dödsfall. Folk tar inte hänsyn till hästen utan tänker att ryttaren eller den som hanterar hästen bör ha kontroll över den. Det är i bristen på respekt och förståelse som problemen uppstår.

   Man anser att hästar ute i trafiken bör vara trafiksäkra och inte vara rädda för bilar. Det okunniga inte tänker på är att, som jag nämnde tidigare, hästar också är levande varelser och kan bli överaskade, precis som vi människor. Att rida är inte att sitta och rulla tummarna på hästryggen, nej det är mer än så, det är hur mycket som helst att hålla reda på! Hästen är, i de flesta fall, lika koncentrerad som ryttaren. Är den inte det går den och fokuserar på helt andra saker än bilar. Om det då kommer en bil som kör förbi alldeles för fort blir hästen såklart rädd, även ryttaren! Nu talar jag utav egna erfarenheter.

   Att kontrollera ett uppskrämt djur på 600 kilo, som lätt kunde sparka ihjäl en människa, är inte så lätt som det ibland tros vara. Blir man skrämd är ens naturliga instinkter att fly från det. Vi hoppar till och gör oss redo att springa, precis som hästarna gör. Om hästen sen blir tillräckligt rädd för den stora, farliga, okända, bullriga maskinen som susar förbi så flyr den, och ryttarens försök att få kontroll hörs inte, instinkterna tar över.

   Det som oroar mig allra mest är inte att det händer, utan vad konsekvenserna kan bli om det går olyckligt till. Hästen kan snubbla ner i diket och bryta ben så avlivning är nödvändigt. Ryttaren kan hamna under och inte överleva händelsen, eller få men för livet. Hästen kan bli påkörd av bilen så att föraren, inklusive ekipaget, också kan omkomma. Skulle du som bilförare vilja ha en ryttares eller en hästs liv på ditt samvete för att du inte saktade ner och körde lungt och försiktigt förbi hästen? Det handlar om att lägga ner ett fåtal minuter på att sakta in. Känns det värt att ha orsakat någons olycka för att man inte bryr sig om de minutrarna?

   Som bilförare kan man tänka "Det händer inte mig, det är alltid någon annan". Det som glöms bort är att någon måste vara den "någon annan", och i det här fallet kanske det är du. Även om det inte händer något allvarligt första gången betyder inte det att det alltid gör det. Så ni bilförare, snälla, sakta ner när ni kör förbi ett ekipage! En persons liv eller framtid kan hänga på det, ridning är farligare än ni kan tro. Ryttarna anstränger sig för att synas, nu är det ni som måste respektera det också!


Vitlöksbröd är det bästa som finns

Hej allihopa, hur mår ni??

Idag har varit en underbar dag! Jag fick tillbaka Tyskaprovet, fick VG+! Anar ni hur bra det är för att vara jag?? I nian hade jag G- och nu ligger jag på VG+.. Helt sjukt.. Micke retade mig som fan förra provet för han fick bättre än mig, typ 10 poäng, nu ska jag reta honom som fan, han fick bara G.. Muhahaha!
Efter det blev det lunch på Espressu House med Rebecca, BJ och Jenny. Gottelogottgott!
Därifrån åkte jag och Rebecca till nagelbyggaren, Hon gjorde svarta tippar med silverstjärnor och jag gjorde vita tippar (me love) med gröna ränder på. Lovely! Plus, att hon sade att det räckte med att jag gick dit var fjärde vecka nu. Det innebär, 200.- i månaden på naglarna, inte 400.-!

När jag kom hem fick jag för mig att göra vitlöksbröd, men hemmagjort! Supergott är det, och enkelt! Man bara tar en baguette, delar den på hälften, hackar/mosar vitlök och blandar det med smör och har på, och sen in i ugnen eller mackegrillen. Så nu luktar jag vitlök/naglar. Kan ni föreställa er den lukten? Mjah lite strange är den... Men god samtidigt..


Det är kaos med bussarna i malmö...

Malmös busstrafik är KAOS. Jag och Belinda skulle ta bussen till entré idag och shoppa, så kör bussen fel väg! Jag och bellie bara öhh jaha okej vart åker vi nu då? Bussen åkte iallafall till värnhem så det spelade inte så stor roll! Vi shoppade lite inne i New Yorker. Belinda köpte ett par skitsnygga (HEMSKA!!!) Harembyxor och jag köpte en asfräck jacka.
Det blev fika i Wayne's Coffe House. Espresso House står ännu obesegrat, det är utan tvekan mitt favoritställe! Det är så perfekt att vi har matkort med skolan där också! Perfekt att äta där imorgon, jag och Rebecca ska ju till nagelbyggaren då, så vi hinner inte äta npn annan stans. Längtar efter att fixa till naglarna, saknar att ha fransk manikyr. Nu har jag silvrigt glitter istället för vitt.. Hmm, nej, det vita har sin charm!



Nej det är inte jag som är lång eller spegeln som sitter långt ner, fick stå på en stol annars såg man inte jackan!

Historien om Fnutte och Knutte



Det blir såhär när jag & johanna har tråkigt...

Drinks on me!



Beställa in några flaskor champange? Jag bjuder ^^


Bästa bantningsmetoden...

. . . Skaffa tandställning


höhöh ojsan

Ah here I am. Har inte orkat blogga (är lat jag vet) och har dessutom inte haft något att blogga om.. Belinda tjata på mig så here we go..

Var hos läkaren idag, ska ta Gardasil.. Har verkligen ångest! Alla säger att den gör jätteont att ta, och jag har nålfobin värre än något annat!! Bara tanken på sprutor får mig att må illa... Efter det stack jag & mamma ner i stan, jag köpte kläder till maskeraddagen. Vår klass ska klä oss i FLOWER POWER!

Sen lade jag och mamma oss i soffan o slappade så ringer mobilen och påminner mig om att jah ska vara hos tandläkaren, kill me! Så han satte in massa gummiband o skit, orka! Det raslar när jag pratar ju! Har en hel vetenskap i käften.. Usch vill bara bli av med den. Men man får fina tänder så det är ju vart det, eller hur? =)


Oh happy days

Idag gick jag upp klockan 7 för att vara på extratyska klockan 8, men egentligen började jag 11.50! Härligt va?
Sen stack jag hem, åt frukost och låg och kollade på tv och slappade. Sen kom jag till Espresso house så fungerade nt matkorten! Störigt..

På Kemin och Matten var jag förbannad dels på ett ego i klassen och dels på att jag inte fattade! Varför behöver man kunna allt onödigt tjaffs för? Kommer inte räkna med molmassa när jag blir äldre, och om jag ska det så tar man väl det i utbildningen?? Ah livet e jobbigt.

Igårkväll var jag valross i högklackat! Skulle gå ut i köket, och på vägen går jag in i dörren med knät! Ont som satan och inte nog med det, jag slog lilltån i bordsbenet! Sen, när jag kom in i mitt rum igen skulle jag ta laddaren, men snubblar på ett papper och brakar in i sängen. Sen, när jag ska plugga i laddaren så tappar jag fotfäste och trillar in i min stol. Allt detta inom loppet av en minut!

Så, med mina, nu två, handikappade knän ska jag pallra mig iväg till träningen. Vill egentligen inte, vill bara sova, men får ta mig i kragen och komma igång igen.

Bloggtorka.

Inget har hänt idag, inget att blogga om. Ångest.. Såg nyss The Andromeda strain, verka skitcreepy, uhäää.. Nu ska jag sussa iaf, är svintrött. Sov gott allihopa! =)


Dagens låt

Satt nyss och blandade spåren i iTunes och upp dyker Dead by April. Hade nästan glömt att jag lyssnade på den för typ ett halvår sedan! Hade tydligen hela skivan på datorn me. Älskar deras texter! Så, dagens låt;

Dead by April - Promise Me


Bara jag som tvivlar..?



Hur kan ett företag vara nytt men ändå ha 100 års erfarenhet?
Bara jag som anser att man inte är ett nytt företag efter 100 år? =)

Bella bevisar: Män har värre PMS än kvinnor!

Skillnaden mellan män och kvinnor - Kvinnor har PMS en gång i månaden, eller hur?
Hos de flesta män är det kroniskt.
Iallafall hos min låssaspappa. Idag bad jag honom att åt minstonde stänga besticklådan efter sig. Resultat: Dampanfall

Så, det är bevisat nu va? Kvinnor e bättre än män =)

Btw, imorgon har jag inga lektioner öht, ska till lund och lyssna på föreläsningar. AVIS VA?! =D


Har läst ut den sista Twilightboken nu. Började nästan lipa när den va slut! Får läsa om den, den är utan tvekan den bästa av dem, även om mitten är ur Jacob Blacks, min & Johannas hatperson, perspektiv..


Bye bye beautiful

Sitter just nu i skolan, igen, på svenskalekition, igen. Skriver på inlämingsuppgiften, det fick bli kollektivtrafikgrejen, orkar inte tänka ut ngt nytt! Jag hade skrivit typ halva texten när datorn hängde sig, så jag printade co sen fick jag skriva av allting igen! Snacka om deprimerande! Så nu sitter jag och lite frånvarande lyssnar på Nightwish.. Blev överraskad när jag kom på mig själv med att lyssna på dem, händer inte ofta, den nya sångerskan e nt lika cool som hon operatjejen. Men, det funkar.

På drotten idag ska vi ha Beeptestet.. Jag kommer dö! Mitt knä pajade på en träning så jag hade skitont, sen snubblade jag i stallgången i lördags och landade på just det knäet.. Störigt! Jag och Johnna låg i stallgången och garvade!

Vi ska få en ny häst i stallet, så vi skulle flytta all halmen till en annn box, bara så man slipper gå upp på loftet och hämta halm varannan dag. Så den nya hästen ska stå i den boxen där halmen var, så vi röjde ur en annan box på lite grejer för o ha halmen där. Jag står vid en stor pappkartong och ska flytta den när Johanna börjar skrika och jag tänker Vad fan skriker hon åt? Sen pekar hon på lådan jag håller i och skriker "Ser du inte spindlen?!"
Jag som har fobi för spindlar får panik och skriker så halsen svider och springer ut ur boxen och till andra sidan av stallet. Johanna ska försöka döda spindeln men står bara och petar på lådan med en kvast så jag tänker att vafan, de e en spindeljävel bara! Så jag går fram och tar kvasten och ska döda spindeln, men ser att den börjar krypa upp på kvastskaftet! Panik. Så jag släpper kvastskaftet i famnen på Johanna, som börjar yla och jag sätter fart mot stalldörren. Kruxet är att det ligger halm på hela golvet, så jag får inget fotfäste! Benet bara gled iväg under mig! Så jag faller ner som en flodhäst i högklackat och landar rätt på knät! Johanna kämpar fortfarande på med Imse Vimse.
Tur att ingen såg det där!


Hungersnöd på svensklektionen

Sitter just nu på svenskalektionen och håller på att dö av hunger! Det enda man hör är mitt och belindas knappande på tangenterna, och min mage! Pinsamt eller?

Minns en gång på ett matteprov i sjuan, det var knäpptyst i salen och jag var skithungrig! Det var då jag inte åt frukost av nån konstig anledning, så jag hade ju inte ätit sen middagen dagen innan. När det är knäpptyst i salen ger min mage ifrån sej ett så sjukt högt ljud! Den kurrade skitmkt, alla kollade! Jag låssades som det inte kom från mig och kollade på personen brevid mig och hoppades på att alla skulle tro det inte var jag. Jag klarare mig första gången, men inte andra, haha!

Efter skolan ska jag och Rebecca iväg till nagelbyggaren. Båda har lyckats bryta en av naglarna, jag tumnageln och hon ringfingernageln. Tur att vi sk dit idag, så slipper man ju gå med det så länge! Är verkligen nöjd med naglarna och trivs hur bra som helst i dem. Dock äxer de som ogräs och börjar bli för långa, så ska korta ner dem, plus att de har lossnat i kanterna också! De gör det när man sätter på ett nytt set, naglarna stöter typ ifrån sig materialet så det lossnar. Man bara väntar på att det ska trilla av!

Just nu ska vi skriva debattartikel eller insändare om något vi vill förändra. Man kan typ skriva om att folk ska lev miljövänligare och åka buss,  men de flesta skriver om det, så det känns inte kul att skriva om. Jag tänkte skriva om att man skulle skärpa säkerheten på bankerna, de blir ju rånade 24/7, men läraren tyckte inte det var en bra idé eftersom det inte vände sig till privatpersoner. Ångestattack is coming! Har ni tips att dela med er av?

I LOVE MY COUSIN

Johanna ringde nyss.

B - Au hallåe?
J - Du, hur mycket älskar du din kusin?
B - Jävligt mycke, dårå?
J - Joo för ja e ju inne på Akademibokhandeln o håller den fjärde Twilight  boken i handen, ska jag...
B - KÖP DEN KÖP DEN!!!!!!
J - Ja, den kostar två hun...
B - KÖP DEN!!!!
J - Okej då gör jag det!
B - Ja en till mig me!!
J - Ja då de ska jag!

Helgmys med kusin vitamin ;)

God morgon allihop! Eller kanske ska säga god eftermiddag ellet ngt... Jag sitter iallafall och äter frukost (Jaaa klockan e halv tre!), har varit vaken sen 11, legat och läst min bok hur länge som helst. Märkte att den snart är slut så då passar det perfekt att dra till Ica Maxi idag med Johanna, där har dem ju böcker :) Kan ju be o böna om att de har tredje eragon boken, har de den kommer ja jubla högt, mitt i butiken.

Johanna ska komma hit kl 4, så ska hon och jag, som sagt, dra till Ica Maxi. Min syrra ska ha en kompis här inatt (dryg sådan) så då drog jag den att om syrran får ha kompis får ja de me! Så Johanna ska sova här inatt me. Fullt hus. Hon och jag ska iallafall köpa Ben & Jerrys glass, hon för det är gott och jag för att belöna mig själv för ja klara av den överstressiga veckan utan att plocka fram snara, höhö.

När Johanna var hemma hos min pappa och sov över så såg vi på Bourne Identity. Hon, precis som jag, blev kär i filmen, så vi ska kolla de andre två filmerna. Yihay! Glass, ny bok (förhoppningsvis), kusin och film. Kan livet bli bättre??


Jag vaknade verkligen på fel sida idag..

Mitt humör idag har verkligen vart i botten! De börjar med att jag vaknar och upptäcker att de e fredag, dvs inte ledig! Trodde de va lördag..! Skitet fortsätter när jag inte hittar nåt ja vill äta till frukost, så jag bestämmer mig för att äta i stan istället. Sagt och gjort, jag klär mej och tar väskan, kommer ut på gatan o sen röven på bussen! Går bort och tänker ta 32an istället för 3an, men ser röven på den med. Så, går tillbaka för att ta 3an igen men även den bussen kör ifrån mig! Vid detta laget hade mitt vrede trappats upp så pass att när min halsduk var ivägen höll jag på att dra sönder den, och samtidigt strypa mig själv! Så, jag beslutar mig för att till skolan. På vägen går jag förbi 32ans hållplats och ser bussen stå där. Många skulle gå på så jag tänker:
-Yes! Jag hinner!
Tror ni jag hann?? Neeej klart inte!
Sen när jag kommer till centralen har jag försökt lugna ner mig hela vägen och kommer in på Espresso House och ska käka, så ser jag några i klassen sitta ihoptryckta vid ett litet bord. Jag tänker nt mer på de utan går och köper de jag ska ha och frågar sedan om nån har ätit färdigt, så jag kunde få sitta där o käka om de ändå var klara. Mohammed utbrister:
-Naaaaj här finns ingen plats för daj ser du ente de eller
Varpå mitt vrede trappas upp och jag får behärska mej för att inte strypa han med min halsduk eller köra ner koppen i halsen på honom. Ni som satt vid det bordet behöver verkligen inte förvänta er att jag ställer upp för er, bara så ni vet..! Tänker inte köra moralpredikan, det är inte mitt ansvar och inte min förlust, om man tänker på fler än sig själv så skulle det inte heller ens behövas! Skamligt.

--> Föresten så vann jag och Mohammed debatten, mihi. <--




Terrorism är (aldrig) rätt. Vi höll ej med tesen, dvs vi tyckte det var rätt.. ändå vann vi. hugah!!

Sick kille...

Titta vad jag och Belinda såg i tidninge igår.. Helt sjukt!



Killen röker hash ur nå bensindunk med en katt i..?! Stackars katt, fy fan vilken sjuk människa.. Fick lust att köra ner skitet i halsen på honom.. Stackars katten va också helt hjälplös, va har den o säga till om??

Eller hur är det sjukt!

Yaay

GISSA VEMS TUR DET VAR ATT DISKA?



Back To School


Belinda, I've got the answer!

Hello everybody!

Belinda skrev idag i sin blogg; (där e en länk, ska fixa färgen!)

Klassens 2 värsta fiender hamnade i samma grupp, en tjej och en kille! Dem båda satt och dissade varanda HELA lektionen och förra svenskalektionen. Det e inte direkt några snälla dissningar. Konstigt nog så satt dem bredvid varandra utan att ta till våld! Jag fattar inte hur dem lyckades! Jag trodde hela tiden att när som helst skulle ngn flyga av stolen eller ngt annat! Dem e typ som Ying och Yang, alltså raka motsatser. I bussen påväg till skolan så dissade dem också varandra! Hassegud..
Undra hur det kmr gå för dem när dem ska debattera mot en annan grupp på fredag? Kmr dem ens komma överens?


My answer;

Den snubbisen är skitkul att dissa när han försöker med sina smådissar o hallå, kan man motstå kakan? =D haha neeeup! De kan man inte! O eftersom ja e gottegris kastar jag mig över den, vilket resulterar i att jag vinner "diss-debatten"!
Angående debatten i skolan så kommer vi vinna big tajm. Fast när jag säger
vi så menar jag egentligen jag! Ne, skoja, han o jag kan samarbeta hyfsat om det väl behövs, även om man ibland kastar in ett "Fan va dum du e din idiot!" eller "Du e mit jävla problem, stick!" eller som jag brukar säga, "Fixa fram fettet o rulla härifrån.."
Jag är nog den enda av oss som tar det på skoj, men hans dissar är elakare än mina så det jämnar ut sig... (säger vi)

Min kemilärare är ett stort skämt

Min dag har varit helt sjuk idag. Dagen började med tyska, massa grammatikövningar som var skittråkiga. Det blev lunch på Espresso House med Rebecca och Jenny. Tillbaka för att ha Svenska. Vi har börjat med argumentation vilket jag tycker är både intressant och användbart, det är bra att kunna argumentera för sin sak!
Vi ska ha debatter på Svenskan och då hamnade jag tillsammans med ingen annan än Mohammed..! På ett eller annat sätt kommer vi in på att dissa varandra och jag tog det helt på skoj, men Mohammed tog åt sig och blv surare och kom med elakare försök att dissa, så jag gav mig in i spelet och vann, stort! Jag garvade, Belinda garvade, Lucas garvade och Jenny garvade. alla förutom han garvade. Fast det gör inget, den killen behöver veta var skåpet ska stå! Huuugah, girlpower!!!

Sedan var det dags för kemi, KATASTROF! Läraren går igenom hur man räknar Molmassa, Substansmängd och skit o mög, ingen fattar! Och vi ska ha prov på torsdag. Så vi bad om en lektion till, att vi skulle skjuta på provet tills på måndag så man hade en lektion till plus helgen att öva, men det vägrade han, så det blev typ gräl mellan han och klassen. Såklart är det alltid nån som håller med läraren också!

När det väl var över stannade jag, Erol, Andreas och Belinda kvar i skolan för att öva på vår dans. Vi ska dansa till Michael Jackson, Beat It, och vår dans är övergrym! Kom hem för ca en timme sedan, så nu ska jag hoppa ner i sängen och kolla på Desperate Housewives, säsongspremiär! Får väl plugga i pausen eller något! Har så sjukt mkt läxor! Vi höres imorrn allihop, hadebra!!



Han må va ful, men jävligt bra!

Dansande apor

Denna vecka går vi eftermiddag vilket innebar att jag idag började 11.50, härligt va? På kemin håller vi på att räkna molmassa och grejer, jag fattar verkligen nada! På matten fattar man heller inte särskilt mkt.

Efter skolan skulle vi jobba med våran dans till idrotten. Killarna var 100% oseriösa, fjantade och höll på. Jag och Belinda fick ångest! Sen, mitt i allt fick jag världens blodsockerfall! Jag hade inte ätit mer än en liten lunch så jag var ju skithungrig. Usch vad läskigt det var, hela jag skakade, jag kände mig matt, svag och yr.. Jätteobehagligt.
När vi dansade slog det mig att vi säkert skulle vara jätteklumpiga (eller iallafall jag!) och se ut som ett gäng dansande apor..! Fast apor är ju skitsöta, iallafall de små, så det spelar ingen roll!



Söt va? That's me! =O


Rydsgård av alla ställen

Idag stack alltså jag till Rydsgård. I denna lilla, lugna, tråkiga by bor min klasskompis andreas. I en lokal där skulle vi öva på vår dans på idrotten, så vi kommer dit och han möter oss vid tåget. Sen kommer vi in i världens bästa festlokal! Det fans en bardisk, sjukt bra stereoanläggning, en soffgrupp, hela grejset! Det var en sjukt perfekt festlokal helt enkelt. När vi sedan öppnar ytterligare en dörr hittar vi ett dansgolv med! Tänk er att bjuda hela klassen, alla sina kompisar och festa loss där!
Det positiva är att det är en lagerlokal mitt ute i nowhere, ingen hör! Plus att där tydligen fanns övervakningskamera utanför så man såg vem som var uanför :P



Denna hyllan fanns även på stället, fast jag hittade minst lika mycket till... Sen fanns det en stor kyl full med öl *spy*

RSS 2.0